Vaasan kesäyliopisto ry - Vasa sommaruniversitet rf


Kesäyliopiston kurssille voi jokainen osallistua

Kesäyliopistot kuuluvat vapaan sivistystyön oppilaitoksiin yhdessä kansalaisopistojen, kansanopistojen, liikunnan koulutuskeskusten ja opintokeskusten kanssa. Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää koulutusta, joka mahdollistaa elinikäisen oppimisen ja tukee yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Lain mukaan kesäyliopistojen toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Kesäyliopiston järjestämille kursseille voivat osallistua kaikki kiinnostuneet – iästä, pohjakoulutuksesta tai opinto-oikeuksista riippumatta.

Oivaa opetusta vuodesta 1960MG 9089lowres

Vaasan kesäyliopisto on perustettu vuonna 1960.  Se oli Pohjanmaalla ensimmäinen oppilaitos, joka tarjosi korkeakouluopetusta. Lähtökohtana oli tarjota korkeakouluopetusta niille, joilla ei siihen muuten ollut mahdollisuutta. Vuonna 1972 toiminta siirtyi Vaasan kaupungilta Vaasan kesäyliopisto ry – Vasa sommaruniversitet rf:lle, joka on siitä lähtien vastannut kesäyliopisto-opetuksen järjestämisestä Vaasassa.

Suomen ainoa kaksikielinen kesäyliopisto

Vaasan kesäyliopisto on Suomen ainoa kaksikielinen kesäyliopisto. Aluksi kesäyliopistoissa opiskeltiin nimensä mukaisesti vain kesäaikaan, mutta 1980-luvulta lähtien ympäri vuoden. Nykyään Vaasan kesäyliopistossa voi suorittaa Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen, Turun ja Vaasan yliopistojen, Åbo Akademin, Vaasan ammattikorkeakoulun ja Novia Yrkeshögskolanin kursseja. Pietarsaaressa toimii sivutoimipiste, jossa voi opiskella ruotsinkielisiä Åbo Akademin kursseja. Kesäyliopistossa on myös englanninkielisiä kursseja. Tutustu koulutustarjontaan.

Jäsenet

Vaasan kesäyliopistoa ylläpitää Vaasan kesäyliopisto ry - Vasa sommaruniversitet rf, jonka jäseniä ovat Vaasan, Kristiinankaupungin, Närpiön ja Pietarsaaren kaupungit sekä Isonkyrön, Laihian, Luodon, Maalahden, Mustasaaren ja Teuvan kunnat sekä Pohjanmaan liitto, Svenska handelshögskolan, Svenska Österbottens Förbund för utbildning och kultur, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Hallitus

Vaasan kaupungin edustajina hallituksessa ovat Maria JärlströmGhodrat Moghadampour, Tuukka Tarkkinen ja Magdalena Snickars. Pohjanmaan Liiton edustajina ovat Mikaela Björklund, Benita Finne, Piia Yli-Heikkuri, Alice Lillas (hallituksen varapuheenjohtaja), Ulla Granfors (hallituksen puheenjohtaja). Vaasan yliopiston edustaja on Helena Varmajoki ja Åbo Akademin edustajana Pernilla Rauma

Vaasan kesäyliopiston tiederehtorina toimii professori Tommi Lehtonen Vaasan yliopistosta ja varatiederehtorina professori Lisbeth Fagerström Åbo Akademista.