DiKATA (päättynyt hanke)

Hanke on päättynyt

dikata 3

Haluatko oppia työssä ja vapaa-aikana tarvittavia digitaitoja omaan tahtiisi siellä, missä sinulle sopii?

Haluatko digiosaamisestasi osaamismerkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi työnhaussa?

Suorita verkossa maksuton Digiosaamisen perusteet -kurssi!

Digitaitojen merkitys korostuu nykyisessä tietotyössä ja uutta opittavaa tulee jatkuvasti. Myös arjessa ja vapaa-aikana tarvitaan monenlaisia digitaitoja. Digiosaamisen perusteet -kurssilla etenemme rauhalliseen tahtiin, aloittaen alkeista ja siirtyen kohti vaativampaa digiosaamista. Oppiminen on tehty helpoksi ja hauskaksi monipuolisten tehtävien, visuaalisuuden ja pelillisyyden avulla.

Digiosaamisen perusteet -verkkokurssi tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella omaan tahtiin itselle sopivassa paikassa. Kurssilla perehdytään yleisimpien digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöön havainnollisten esimerkkien kautta. Erityisesti työelämässä oleville kurssi tarjoaa välineitä osaamiseen, ja ikäihmisille ja opiskelijoille kurssi tuo iloa ja innostusta digitaitojen harjoitteluun. Väylä digiosaamisen on tehty helpoksi ja kannustavaksi ja kynnys osallistua on todella matala.

Digiosaamisen perusteet -kurssista saat osaamismerkkejä ja taitoja!

Mitä ja miten?
Kurssille osallistuaksesi tarvitset vain kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, sähköpostiosoitteen ja pääsyn verkkoon. Kurssilla opit perusdigitaitoja ja verkossa asiointia sekä tietotyön turvallisia käytänteitä, medialukutaitoa, laitteiden hallintaa ja tavallisimpien toimisto-ohjelmien sujuvaa käyttöä. Kurssilla paneudutaan myös muun muassa tekijänoikeuksiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen sekä ajanhallinnan sovelluksiin. Opit myös viestintää ja vuorovaikutusta verkossa, sekä yhteisöllistä työskentelyä ja paljon muuta.

Kurssin viisitoista digitaito-osiota koostuvat opiskeltavasta sisällöstä ja tehtävistä ja jokaisen osion lopuksi on tentti, jonka suorittamista voit yrittää niin monta kertaa kuin haluat. Jokaisen kolmen taitotason sisällöt läpikäytyäsi ja niiden tehtävät hyväksytysti suoritettuasi saat osaamismerkin.

Miten sinä hyödyt?
Tämän verkkokurssin käytyäsi olet digiosaamisessasi jo pitkällä ja pystyt sujuvasti toimimaan digitaitoja vaativassa työssä. Digikonkareillekin kurssi antaa uutta tietoa ja kannustaa kertaamaan ja syventämään jo opittua. Kurssi soveltuu kaikille digiosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti lähes vasta-alkajille se antaa konkreettista osaamista, jonka voi heti laittaa käytäntöön.

Kurssin eteneminen ja suorittamiseen kuluva aika
Voit edetä kurssin suorittamisessa omaan tahtiisi ja seurata edistymistäsi itse. Voit pitää taukoa ja kirjautua ulos ja palata kurssille myöhemmin. Kurssin suorittamiseen kuluva aika riippuu lähtötasostasi, mutta varaa kurssin suorittamiseen kunnolla aikaa vaikkapa erillisissä osissa.

Ilmoittaudu kurssille täältä ja saat sähköpostiisi tunnukset ja kurssiavaimen, jolla pääset kirjautumaan kurssin oppimisympäristöön. Kurssi on avoin ja maksuton kaikille

Muut tiedot hankkeesta
DiKATA-koulutuksia järjestävät maan 18 kesäyliopistoa ympärivuotisesti hankkeen keston aikana ja koulutukset jatkuvat osana kesäyliopistojen lakisääteistä toimintaa myös hankkeen jälkeen.
DiKATA-hanketta valtakunnallisesti koordinoi Snellman-kesäyliopisto ja hanketta rahoittaa Opetushallitus. Lisätietoja valtakunnallisesta DiKATA-hankkeesta täältä.

Lisätietoja
Elvira Kurmaeva, koulutuskoordinaattori
elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5783

oph